Pat Martino - Think Tank - 2004

         caz gitarın önemli isimlerinden martino'nu müzik kariyeri 60ların başında start alır. 80 senesine kadar bir çok grup ve müzisyenle beraber çalar, kayıtlarda bulunur, ta ki 80de yaşadığı bir rahatsızlığa kadar, ve geçirdiği bir kaç beyin operasyonu sonucu, hafızasını ve bilgilerini unutmuş bir şekilde hayata tekrardan başlar ve insanların da desteğiyle kendi kayıtlarını dinleyerek tekrardan gitar çalmaya başlar, hala da çalmaktadır.
      oldukça yeni bir kayıt. kadro da baya iyi. biraz 70ler tadında denebilecek bir albüm. coltrane'in africa'sı da var.

   pat martino - guitar
   joe lovano - tenor saxophone
   gonzalo rubalcaba - piano
   christian mcbride - bass
   lewis nash - drums

Pat Metheny - Bright Size Life - 1976


      70lerin başında metheny, bir konser sırasında sahne arkasında dönemin ünlü vibrafoncusu gary burton'a kendini takdim eder ve tüm şarkılarını bildiğini, grubuna katılmak istediğini söyler. burton'ın karşısındaki 17-18 yaşlarında ama 14 falan gösteren dişlek bi ergendir. metheny, ilk olarak caz çalmaya burton'ın eski eserlerini dinledikten sonra başladığını ifade eder, burton da karşısındaki bu temiz genç müzisyeni kırmadan muhabbeti kotarmaya çalışırken bi yandan da -dediğine göre- karşısındaki -bu sevmemek elde olmayan- genci merakla dinler, sahnede bir kere gördükten sonra da tarzından çok etkilenir ve grubuna alır. böylelikle metheny müzikal kariyerine önemli bir noktadan başlar. ama metheny için müzikal olgunluğuna erken ulaştığı söylenebilir, çünkü hemen ertesi sene tüm besteleri kendine ait olan bright size life adlı,  ders kitabı niteliğindeki bu albümü yayınlar. kendisi hakkaten büyük gitarist, adlarını yazmaya üşendirecek kadar çok müzisyenle çalmış, berklee'nin en genç hocası ünvanını kapmıştır. zaman ilerledikçe enstrumanlar üzerinde farklı denemelerde de bulunmuştur. 42telli gitar da çalar. uğraşlarından en efsanesi -bilgisayar geldikten sonra kesinlikle ama kesinlikle çöpe atılması gereken, bi yandan da dönemsel olarak düşünüldüğünde baya deli mühendislik işi olan- orchestrion denemesi de (şu an hakkaten saçma ama yahu) ilginç bi çalışmadır. onun dışında gitar synth olayıyla baya uğraşmıştır, oldukça ilginç gitar tonları elde etmiştir.
     bright size life, 76 basımlı dönemin jazz-fusion anlayışına da farklı bi hissiyatla yaklaşan bi albümdür. albümde davulları çalan bob moses ile burton'ın grubunda tanışmıştır. bass gitarları da o zamanların efsaneleşecek olan basçısı jaco pastorious çalmıştır. bana sorarsanız oldukça melankolik ama umut taşıyan bi hissiyatı var albümün. her zaman dinlediğim baş ucu albümlerimden biridir. bright size life, missouri uncompromised, midwestern nights dream başlıca önerebileceğim parçalar ama bence oturun bu albümü baştan sonra dinleyin.

pat metheny - guitars
jaco pastorious - electric bass 
bob moses - drums

rar-password : cazadam.blogspot

Naked City - Naked City - 1990


       naked city, şu ana kadar dinlemiş olduğum  bütün  albümler arasında en sıradışı diye sayabileceğim bir kaç albümden biridir heralde. agresif, dengesiz ama bir o kadar da derli toplu, kompozitör işi bir albüm. ve bütün bu olan bitenin arkasında da john zorn var. albüm için söylediğim herşeyin daha da fazlası john zorn için de geçerlidir. zaten ilk olarak anthony braxton dinledikten sonra saksafon çalmaya karar veren birinden ne beklenebilir ki! modern müzik dünyasının sayılı bir kaç delisinden biri olan john zorn müzikal hayatı boyunca birbirinden farklı bir ton tarz müzik üretmiştir. ayrıca bir müzisyen olarak enstrümanının fiziksel limitlerini zorlayan, kendine has bir üslubu vardır.
     grupla aynı adı taşıyan albüm 90 senesinde kaydedilmiş. oldukça deneysel bir tarzı var. caz ve punk ya da heavy-metal, grind-core gibi tarzlar bir araya gelince böyle bişey çıkmış ortaya. lonely woman, james bond theme gibi eğlenceli cover parçalar da mevcut.

john zorn - alto saxophones
bill frisell - electric guitars
fred frith - bass
joey baron - drums
wayne horvitz - keybords
yamatsuka eye - vocals

rar-password : cazadam.blogspot

Dave Holland Quintet - Prime Directive - 2000

    dave holland heralde bi elli senedir aktif olarak caz piyasasında çalıyor. caz tarihinin hatırı sayılır, ismi akla ilk gelebilecek basçılarından birisi. tarih boyunca! tahmin edebileceğiniz nerdeyse her cazcıyla da çalmış. bi kaç isim vereyim diyecektim ama hakkaten bi ton müzisyenle çalışmış olduğu için yazmaya üşendim, ama holland'ın da miles davis'in tezgahından geçtiğini hatırlatmak gerek.
    prime directive, liderliğini yaptığı quintet ile 2000 yılında çıkarmış olduğu albüm. çok modern bi caz soundu olduğu söylenebilir. albüme adını veren "prime directive" adlı parça, tam olmuş.

dave holland - double bass
robin eubanks - trombone
billy kilson - snare drums
steve nelson - marimba, vibraphone
chris potter - alto sax, tenor sax, soprano sax


rar-password : cazadam.blogspot

The Mother Funk Conspiracy - 2004

      amerikalı elemanlar, funk ve jazz birlikteligini güzel becermisler. bu albüm, grupla aynı ismi taşıyan ilk -ve bildiğim kadarıyla tek- albümleri. hoş bi uzaylı geyiği de var albümde, işte şu tarihlerde dünyanın burasına bi takım funkçı dostlar indi gibilerinden başlıyor albüm, mevzu kapakta da özetlenmiş zaten. groovu yüksek, çılgın bebop-vari sololarla bezenmiş bi albüm. dinleyin, dinletin.
siteleri şurada ----> http://www.motherfunkconspiracy.com/

rar-password : cazadam.blogspot

Hal Leonard - Vol 22 - Wayne Shorter


      bu da başka bir play-along serisi olan hal leonard'dan. bu sayıda üzerine takılabileceğiniz on adet wayne shorter eseri bulunmakta. elimdeki kitaptan tarattım, yani c, bb, eb enstrümanlar için de notalar mevcut.

Children of the Night - E.S.P. - Footprints - Juju - Mahjong - Nefertiti - Night Dreamer - Speak No Evil - Witch Hunt - Yes and No

sheets for Eb instruments               rar-passwords : cazadam.blogspot

Aebersold Series - Vol 3 - The II/V7/I Progression


    resimde de demiş zaten, "the most important musical sequence in jazz" diye. cazdan sağlam ekmek yiyen, ulu insan jamey aebersold'un hazırladığı bu kayıt, 2/5/1 akor dizilimi üzerine çeşit çeşit arkaplan içeriyor. faydalı.

malesef elimde sadece c enstrümanlar için notalar mevcut

tracks
sheets for C instruments 
rar-passwords: cazadam.blogspot

Antonio Carlos Jobim - Stone Flower - 1970

    nam-ı diğer tom jobim, brazilyanın gelmiş geçmiş en büyük ozanlarından. öyle ki ölümünden beş sene sonra -99'da- rio de janerio uluslararası havalimanına ismi verilmiş. yaptığı müzik kendinden sonraki bir çok caz müzisyenini etkilemiştir. latin kökenli bossa nova tarzının da öncüsü sayılan besteci/güfteci/pianist/gitarist müzisyenin populerligi, zamanında stan getz, joão ve astrud gilberto gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla dünyaya yayılmış, layık görüldüğü grammy ödülleri de bu populerliğini perçinlemiştir. bir çok eseri standartlar arasında yer almakta ve yıllar boyunca bir çok müzisyen tarafından kullanılmıştır. gerçekten romantik bir isim diyebilirim, parçalarında aşk, sevgi gibi temalar büyük yer kaplamakta, brazilya folklorik kültürü ve doğal güzelliklerini anlatmaktadır.
   stone flower, 70 senesinde yayınladığı beşinci albümü.


  antonio carlos jobim - piano
  harry lookofsky - violin
  joe farrel - soprano saxophone
  urbie green - trombone
  hubert laws - flute
  ron carter - double bass
  joão palma - drums
  everaldo ferreira - conga 

rar-password : cazadam.blogspot

John Coltrane - Olé Coltrane - 1961


      en favori coltrane albümlerinden biri bence. 61 senesinden. albümün prodüktörlüğünü ise atlantic records'tan nesuhi ertegun üstlenmiş. albüm, coltrane'ın müzikal sürecinde "a love supreme" albümüne uzanan yolun ilk işaretlerinden birisi. kayıt üç parçadan ibaret. ilk parça "olé" gayet meditatif bir parça, müzisyenler için de tam bi trans halidir heralde. uzuuuun uzun modal sololar var, eric dolphy'nin flüt çaldığı bir parçadır da aynı zamanda. "aisha" da çok içli parçadır. dinleyin. bu arada eric dolphy, o dönem prestige müzik şirketiyle kontrat durumları olduğu için albümde "george lane" mahlasıyla yer almış.

john coltrane - soprano sax, tenor sax
eric dolphy - flute, alto sax
freddie hubbbard - trumpet
mccoy tyner - piano
reggie workman - bass (track 2)
art davis - bass (tracks 1,3)

Timuçin Şahin Quartet - 2009

     böyle de bi adam var türkiyeden, timuçin şahin. müzik hayatı her ne kadar burada başlamış olsa da avrupa ve amerika'da şekillenmiş. lisans, master, farklı yerler, kurduğu gruplar, ürettikleri, aldığı ödüller  falan derken dünya caz arenasında özgün perdesiz gitar tekniğiyle bilinen bir müzisyen olmuş. aydın esen, randy brecker gibi isimlerle de çalışmaları mevcut. an itibariyle new york'ta ikamet etmekte. müziği gayet sıra dışı, bi yandan 60ların ortasındaki avant-garde dönemi hatırlatırken bi yandan da oldukça modern. performans 2009'daki moers festival'den. myspace çıkardığı albüm "bafa"nın guitarinternational'deki kritiği

timuçin şahin : guitars, electronics
tyshawn sorey : drums
thomas morgan: bass
john o'gallagher: alto saxophone

Terminator Trio - 20:10 - 2010


      terminator trio, rusya'dan üç funky vatandaşın caz grubu. çok groove müzik, adamlar rahat rahat takılıyolar. uzun uzun doğaçlama solalar var. ara sıra dağılsalar da gayet derli toplu çalıyolar. harbi iyi fusion. müzikte net bi odak yok, o yüzden sürekli gidiyomuş gibi kendi kendine. john scofield sevenler bu albümü de severler.

web siteleri şurda --> http://www.terminator-trio.com/

    Алексей Дегусаров – guitar
    Николай Миронов – drums
    Роман Невелев – bass


John Coltrane - Sun Ship - 1965


     sun ship is a jazz album recorded on august 26, 1965, by tenor saxophonist john coltrane. the album extended the free jazz ideas of transition. the relaxed, serene feel of earlier ballads like "welcome" was transformed into a new style of ballad on "dearly Beloved" and "attaining". this style involved very slow tempos, drum rolls and fills, and a louder, more intense feel than traditional jazz ballads. like "psalm" (from a love supreme), there is no real tune, just a scale or series of tones used to build an improvised theme. coltrane's solos on the other tracks are also more extreme than on his earlier albums, and are reminiscent of the style of albert ayler and pharaoh sanders in their extensive use of altissimo and multiphonics. the title "sun ship" may have been inspired by sun ra's conception of free jazz as having an affinity with science fiction conceptions of human existence.sun ship was one of the only albums john coltrane's quartet recorded without sound engineer rudy van gelder.    -wikipedia

     john coltrane - tenor sax, soprano sax
     mccoy tyner - piano
     jimmy garrison - bass
     elvin jones - drums

Miles Davis - Kind of Blue - 1959


miles davis... hakkında bolca yazılmış çizilmiş, klasikten moderne herkesi ve herşeyi etkilemiş bi müzisyen. her an içinde bulunduğu anın ötesinde müzik yapan ve yeni olanı bizzat tanımlayan trompetçi. 50lerden 91'e kadar tüm dünyanın takip ettiği bir ikon olarak yaşadı. bebop, cool caz, harbop, modal caz, free caz ve caz fusion türlerinin gelişimine çok büyük katkılar sağladı. caz ve elektriği ilk kez bir araya getirenlerden biri de o. aynı zamanda modern cazın bir çok ismi onun elinden geçmiştir. herbie hancock, joe zawinul, chick corea, billy cobham, wayne shorter, john scofield, john mclaughlin... - müzik okulu gibi adam
"kind of blue" caz tarihinin en çok satmış olan albümü-4milyonküsür. modal cazın öncülerinden george russell'ın eski öğrencisi bill evans'la birlikte yapılan "milestones" ve "1958 miles"daki modal denemelerin ardından ortaya hardbopla harmanlanmış modal cazın en büyük eseri çıkıyor.kim bilir kaç bin kere dinlendi bu albüm.

Kind of Blue isn't merely an artistic highlight for Miles Davis, it's an album that towers above its peers, a record generally considered as the definitive jazz album, a universally acknowledged standard of excellence. Why does Kind of Blue posses such a mystique? Perhaps because this music never flaunts its genius... It's the pinnacle of modal jazz - tonality and solos build from the overall key, not chord changes, giving the music a subtly shifting quality... It may be a stretch to say that if you don't like Kind of Blue, you don't like jazz - but it's hard to imagine it as anything other than a cornerstone of any jazz collection.    -Stephen T. Erlewine
    
   miles davis - trumpet
   bill evans - piano (tracks 1,3-6)
   wynton kelly - piano (track 2)
   jimmy cobb - drums
   paul chambers - bass
   john coltrane - tenor saxophone
   julian "cannonball" adderley - alto saxophone (tracks 1,2,4-6)


download
rar-password : cazadam.blogspot

John Coltrane - Giant Steps - 1960


kendine has stiliyle sonraki dönem saksofoncuları apaçık bir şekilde etkilemiş insan john colTrane. aslında altocuymuş ama sonradan tenorun efsanesi olmuş. elliden fazla kaydı mevcut. hardbop, bebop ve daha avant-garde müziklerdeki etkisi büyük. caz literatüründe de büyük yeri vardır - en basitinden : (sheets of sound - coltrane changes)
bu albüm 1960 senesinden. tüm bestelerini kendisinin yaptığı ilk albümü. zamanında baya bi ses getirmiş caz alemlerinde. albümdeki şarkıların akor geçişleri egzersiz olarak çalışılabilir. parçaların bir kısmı caz standardı olarak kabul ediliyor. albüm baştan sona çok iyi. "countdown" en favori parçam nedense ama dediğim gibi hepsi ayrı ayrı dinlenir.

    john coltrane - tenor saxophone
    paul chambers - double bass (tracks 1–5, 7)
    tommy flanagan - piano (tracks 1–5, 7)
    wynton kelly - piano (track 6)
    cedar walton - piano (tracks 8-9)
    art taylor - drums (tracks 1–5, 7)
    jimmy cobb - drums (track 6)
    lex humphries - drums (tracks 8-9)


rar-password : cazadam.blogspot

Erik Truffaz - Bending New Corners - 1999


     isviçre doğumlu fransız sanatçı çağdaş cazın gelişimine güzel katkılarda bulunmuş bi müzisyen. çok modern bi soundu var. elektronik öğeler de kullanıyor ama müzik hala analog.
      bu albüm çok zenci groovlu. on sene öncesinden. bi de fransada gümüş plak getirmiş. cidden kaliteli müzik. "more", "less", "minaret" ve tabii ki albüme adını veren parça "bending new corners" dinlemeye değer parçalar.

   erik truffaz - trumpet
   patrick muller - piano, rhodes
   marcello giuliani - bass
   nya - vocal

rar-password : cazadam.blogspot

Bugge Wesseltoft - New Perception of Jazz


        bu video youtube'da 20küsürbinkere izlenmiş, sanırım bi 3binini ben izledim. keşke bu kaydı canlı izleme şansım da olsaydı, en önde kafa falan sallardım herhalde. bi de gerçekten new perception of jazz olmuş, hem elektronik hem analog.
        bugge zaten çok çılgın bir insan. bu tür, elektronikle cazı bir araya getirme işlerinde hakkaten başarılı. dhafer youssef, jan garbarek gibi isimlerle de bir takım çalışmaları mevcut. bu bahar ilhan erşahin'in organize ettiği bi festival kapsamında babylonda çalmıştı. gerçi babazulacı adamlarla çalmıştı ve son kısım baya saçmaydı (hâşâ, bugge'den dolayı değil) ama konserin ilk kısmı -yani tek başına çaldığı kısım- çok güzeldi, "adam rhodes'u oyuncak etmiş yahu" dediydim.
kadro güzel, john scofield beyler de burdaymış.

bugge wesseltoft : keys
ole morten vågarr : bass
andreas bye : drums
special guest - john scofield : guitars

Aebersold Series - Vol 7 - Miles Davis


    üzerine takılabileceğiniz 8 adet miles davis parçası. c enstrümanlar için notalar da mevcut.
Four - Tune Up - Vierd Blues - The Theme - Solar - Dig - Milestones (Old) - Serpent's Tooth

sheets for C instruments            rar-passwords : cazadam.blogspot

Lena Chamamian - Hal Asmar Ellon - 2006


     lena chamamian suriye'den, oranın ermeni topluluğundan. suriye ve ermeni ezgilerinden yola çıkarak çok enternasyonel bir müzik yapıyor. geleneksel müziğin batı enstrumanlarıyla çağdaş bir forma sokulması diye açıklanabilir sanırım.
     albüm, 2006'da yayınladığı ilk kayıt. çok etnik ve dinlemesi rahat. mesela böyle yağmur falan da yağmış zaten, hava da kapalı oturun dinleyin işte. "al rouzana" çok eğlenceli bir parça, jazzy altyapı ve son kısımdaki oryantal vokal doğaçlama çok güzel. albüme adını veren parça, "hal asmar ellon" da çok başarılı.

kendilerinin bir de web sitesi var : http://www.lenachamamyan.net/

rar-password : cazadam.blogspot

Con-fusion - Four october - 2009


     bu arkadaşlar gürcistan'dan. okudukları yer olan tbilisi-paliashvili music collage'da tanışmış 5 genç müzisyen. geçtiğimiz yaz batum'da düzenlenen "black sea jazz festival"da bir göründüler.
   "four october" 2009 sonunda yayınladıkları ilk ve tek albümleri. kolay dinlenimlik jazz-fusion. "so-so", "g&b", "nia" gayet güzel funky parçalar.

rar-password : cazadam.blogspot

Acoustic Ladyland - Camouflage - 2004



      bu grup gerçekten ilginç. ingiltere'den. tam olarak ne yapmak istediklerini anlayamamış olsam da çok takdir ettiğim bir grup. ilk albümleri olan "camouflage" çok iyi caz doğaçlamarından oluşmuş, modern bir tarzda kurgulanmış, klasik tada da hitap edebilen bir albüm ama ilginç bir şekilde ikinci albümlerinde punk yapmaya karar veririyorlar-izle. ben gerçi ilk punk albümlerini dinleyip beğenmiştim. hatta babylonda izlemiştim. akbank caz festivaliydi 2006da. o da hakkaten iyi konserdi. neyse. üçüncü albümleri ise bildiğin indie -izle. ha bi de davulcu "seb rochford" çok başarılı bi davulcu. acoustic ladyland kendisinin bir diğer grubu da denebilir. bbc tarafından 2004te en başarılı gelecek vaadeden müzisyen, 2006'da en iyi müzisyen olarak seçildi.
     albüm, demiş olduğum üzere ilk albümleri. jimi hendrix parçaları üzerine yazılmış. tam bir "quintet". sololar harbi iyi. dinleyince hakkaten herifler müzik yapıyor demiştim o da ne demekse.


rar-password : cazadam.blogspot

Polar Bear - Held on the Tips of Fingers - 2005


     polar bear, davulcu seb rochford'un grubu. ingiltere'nin gözdelerinden. çıkardıkları ikinci albümleri olan bu albüm onları baya bir popülerleştirmişti. çok iyi müzik. "life that ends too soon" çok kırık parça. bir de "beartown" diye bi parça var ki kesinlikle dinlemeniz lazım.

   mark lockheart - tenor saxophone
   pete wareham - tenor saxophone
   tom herbert - double bass
   leafcutter john - mandolin, electronics
   seb rochford – drums


rar-password : cazadam.blogspot

John Scofield - A Go Go - 1997


     john scofield caz gitarın efsanelerinden. zamanında charles mingus, miles davis gibi isimlerle çalışmış bi müzisyen.
       a go go albümünü 1997'de çıkartmış.ayrıca medeski martin wood trio'yu oluşturan üçlünün ilk birliktelikleri de bu albümdeymiş. bi de bu albümü dinleyip de sevmeyen insan tanımadım hayatımda.

   john scofield - electric amp; acoustic guitars, whistle
   john medeski - organ, wurlitzer, piano
   chris wood - electric amp; acoustic basses
   billy martin - drums, tambourine

rar-password : cazadam.blogspot

Weather Report - Sweetnighter - 1973


     miles davis'in evlatları wayne shorter ve joe zawinul'un kurduğu "weather report" jazz-fusion tarihinin en popüler isimlerinden. kirli synth'lerle dolu çok boogie bir müzik. "sweetnighter" 73'de çıkardıkları üçüncü albümleri. ilk iki kayıtlarına göre daha funky bir havaları var. Sonraki dönem müziklerine ön hazırlık olan bu albüm tam bir fusion zirvesi. "non-stop home" çok sıra dışı bir parça.

joe zawinul - electric and acoustic piano, synthesizer
wayne shorter - soprano and tenor saxophone
miroslav vitous - bass
eric gravatt - drums (tracks 2, 4, 6)
dom um romão - percussion
muruga booker - percussion
andrew white - electric bass (tracks 1, 4, 6), english horn (tracks 3, 5)
herschel dwellingham - drums (tracks 1, 2, 3, 6)


download
rar-password : cazadam.blogspot

Aebersold - Vol 1 - How to play jazz and improvise


   işte efsane aebersold "play along" serisi. elimde yüz-küsür volume bulunmakta. denk geldikçe buradan paylaşıcam. trackler ve kitabı ayrı ayrı indirebilmeniz mümkün. kitaplar oldukça faydalı; parçaların çözümlemeleri dışında yer yer caz teoriye de giriliyor.
   (features 9 demonstration tracks for exercises and soloing. Includes chapters on scales/chords, developing creativity, improv fundamentals, 12 Blues Scales, Bebop Scales, pentatonic scales, time and feeling, melodic development, ii/V7s, related scales and modes, practical exercises/patterns and licks, Dominant 7th tree of scale choices, nomenclature, chromaticism, scale syllabus, and more. tracks includes Blues in Bb and F, Dorian minor tracks, four-measure cadences, cycle of dominants, 24-measure song, and ii/V7 in all keys. /sheetmusic)  

sheets for C instruments            rar-passwords : cazadam.blogspot

Istanbul Express - 1979


     çok ilginç kafalar... 79'da danimarka'da yapılmış bu kayıt. "istanbul express" isimli ilk albümlerinden bi parça. dörtlü, bu albümden sonra grubun ismini istanbul express olarak koymuşlar. çıkardıkları iki albümleri daha var.
    mehmet ozan şu an ne yapmaktadır bilmiyorum ama arkadaki üç danimarkalı genç cazcı şu an danimarka caz piyasasının eski olgun müzisyenleri olarak takılıyorlar.
   bu parça baya iyi, gerçi saksafon çok eklektik duruyor özellikle ilk girdiği kısımda.
     bi kaç kayıt daha dinlemek mümkün. 1 2
     mehmet ozan - electro bağlama
     alex riel - drums
     jan zum vohrde - soprano sax
     mads vinding - bass

Esbjörn Svensson Trio - Viaticum - 2005



     e.s.t. çok kendine has bir grup. kuzey cazının en güzel örneklerinden bir tanesi. karanlık bir soundları olduğu söylenebilir. 93 yılında kurulan grup 14 haziran 2008 de pianist esbjörn svensson'un bir dalış kazasında hayatını kaybetmesiyle sona ermiştir.
    albüm 2005 senesinden. bu arada parçaların isimleri baya ilginç. "the unstable table and the infamous fable" çok iyi parça.

    esbjörn svensson - piano
    dan berglund - bass
    magnus öström - drums

download
rar-password : cazadam.blogspot

ScoLoHoFo - Oh! - 2003



     99'da kurulan grup john scofield, joe lovano, dave holland ve al foster'dan oluşuyor. grubun adı da bu isimlerin ilk heceleririn birleşmesinden meydana geliyor. joe lovano hariç herkes miles davis döneminden birbirini tanıyor. lovano da çok başarılı bir müzisyen. geçtiğimiz sene crr'de konsere gelmişti grubuyla.
     albüm çok tatlı. hem çok klasik, hem de çok modern. blue note'dan yayınlanmış. aynı zamanda miles davis'e ithaf edilmiş.

    john scofield - guitar
    joe lovano - tenor saxophone
    dave holland - bass
    al foster - drums

download
rar-password : cazadam.blogspot

Dhafer Youssef - Divine Shadows - 2006

     dhafer youssef tunuslu bir ud sanatçısı, aynı zamanda çok güzel bir sese sahip. bildiğim kadarıyla cidden yokluk içinde büyümüş, hatta sanırım ilk udunu parasızlıktan kendi yapmış falan filan derken şu an uluslararası caz ortamlarının bilinen müzisyenlerinden birisi olmuş durumda. norveçli bugge wesseltoflt'la çalışmaları da mevcut ki sonra paylaşacağım zaten. ayrıca 2006 da babylon'da çalmıştı.
    divine shadows tam bi doğu-batı çalışması ve kesinlikle iyi yedirilmiş, kulağa eklektik gelmiyor. gerçekten çok modern ve çağdaş bi sound. albümün girişindeki "cantus lamentus" çok iyi bir vokal doğaçlaması, "27th century ethos" ve "persona non grata" ise elektronik altyapılı güzel parçalar. udun klasik karakteri "miel et cenders" ve "postludium" gibi gibi parçalarda daha ön plana çıkıyor. ha bi de çok modern bir fusion örneği "odd poetry" var ki - hatta hemen buradan izleyin.

download
rar-password : cazadam.blogspot

yeni sezon

burada cazla alakalı ıvır zıvır paylaşacağım.
albüm, nota, video gibi şeyler düşündüm şimdilik.
ama burada paylaşılan şeyleri öyle dinleyip, bakıp, siliyosunuz.
sonra olay olmasın.
önder.